Egységes Európai Gazdasági Oklevél

European Business Competence* License - EBC*L


AgroECVET

LIFELONG LEARNING PROGRAMME, TRANSFER OF INNOVATION, LEONARDO DA VINCI

 

 

 


LIFELONG LEARNING PROGRAMME

TRANSFER OF INNOVATION, LEONARDO DA VINCI 

AGREEMENT NUMBER – LLP/LDV/MT/TOI/03/2013

PROJECT NUMBER - 2013-1-MT1-LEO05-01191

 

"Transfer of Innovation to Activate and Implement ECVET for Transparency and Recognition of Learning Outcomes and Qualifications in the European Agricultural Sector"

 

A projekt:

A szakképzési rendszerek a turizmus területén gyakran igen széles szakmai profilokat fognak át, és ezekben nincsenek egyértelműen meghatározva a kimeneti eredmények, a képzési / minősítési lehetőségek, illetve korlátozott a mobilitás a szakképzési rendszerek között, és a szakképzési rendszeren belül is a formális tanulási formákon kívül. Hasonló a helyzet az agráripari szakmák esetében is. A projektpartnerek (szakképző intézmények, vállalkozások, non-profit szerveztek a turizmus területén, hatóságok, amelyek jogalkotási hatáskörrel rendelkeznek agráripari, turisztikai és az oktatási ágazatban országos és regionális szinten) vállalkoztak az ECVET szerint az agráripar terén működő szakképzések átjárhatóbbá, átláthatóbbá tételére és a kimeneti eredmények kölcsönös elfogadására.

Az EBC*Licensing Magyarország Kft. partnerként vesz részt a Leonardo da Vinci – Lifelong Learning program Innováció transzfer keretében megvalósuló projektben. A projekt Máltán került benyújtásra, koordinálását a Koperattivi Malta végzi, a partnerek között találhatóak a magyar EBC*L Kft-n kívül olasz, spanyol, görög, máltai és belga szervezetek is.

A pályázat középpontjában lévő főbb tevékenységek az Együttműködési Megállapodásra (Memorandum of Understanding), az ECVET tartalmára (a szakterület meghatározása a tanulási eredmények tekintetében, feltérképezve az EQF-et a nemzeti minősítési keretrendszereken keresztül, megtervezve a képesítéseket a tanulási eredmények átvihető egységeiben a kredit pontok elosztásával), valamint mindezek végrehajtására (tanulmányi megállapodások, kredit megítélések, átvitel érvényesítése és összegyűjtése, kapcsolódó szakképzési programokon keresztül rugalmas érvényesítési eszközökkel, a formális, informális és non-formális kontextusokban elért tanulási eredmények átvitele és elismerése) irányul csakúgy, mint ezen eredmények egyenlőségének általános érvényesítésére és terjesztésére. Várhatóan ezen tevékenységek növelni fogják az agráripari szakemberek mobilizációját, hozzájárulva az általánosan elfogadott képesítésekhez és képzési sztenderdekhez.


Projekt partnerek:

Partner 1- Aris Formazione e Ricerca Societa Cooperativa – Italy
Partner 2- National Commission for Further and Higher Education – Malta
Partner 3- Consorzio ITACA – Italy
Partner 4- EBC*Licensing Magyarország Kft – Hungary
Partner 5- Regione Umbria – Italy
Partner 6- Diesis Coop scrl-fs BE – Belgium
Partner 7- Hellenic Management Association – Greece
Partner 8- Associazione Nazionale Cooperative Agroalimentari Umbria – Italy
Partner 9- Fundacion Ecoagroturismo – Spain